header Vlijmlicht

Lasersnijden en lasergraveren

  Glas en glazen voorwerpen zijn enkel geschikt om op te graveren, niet om te snijden. Net zoals bij keramiek kan er gegraveerd worden op vlakke en bolle oppervlaktes. Het graveren kan  erg gedetailleerd en mits voldoende softwarebewerking zijn er ook mooie fotografische resultaten te bereiken.
  Laseren op glas geeft een wit dan wel grijs gematteerd resultaat. Als algemene regel geldt : hoe goedkoper hoe geslaagder de gravure. Net de onzuiverheden in goedkope varianten zorgen ervoor dat de laser deeltjes kan wegetsen.  Zuiver kristal mist deze deeltjes en graveert dus erg moeilijk. 
  Vlijmlicht heeft ook een rondgraveermodule ter beschikking.  Daarmee kan u de meest verscheiden vormen van glazen -en vazen- laten personaliseren.  De rondgraveermodule is natuurlijk ook geschikt voor cilindrische of taps toelopende voorwerpen gemaakt van andere materialen.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan tassen van keramiek, thermoskannen van gecoat RVS,…  Voor meer info kan u ons contacteren via het contactformulier

 
Hanger met portret gegraveerd in glas -voorbeeld materialen : glas
Hanger met portret gegraveerd in 3 lagen glas, ontwerp Charlotte Vanhoubroeck.