header Vlijmlicht

Lasersnijden en lasergraveren

Laminaat, rubber en latex zijn materialen die zich elk op hun manier goed laten bewerken met de laser. Voor meer informatie over laminaat, rubber en latex kan u ons altijd contacteren via het contactformulier

 

Laminaten

Laminaat op acrylbasis is uitermate geschikt voor het graveren van logo’s, tekst, pictogrammen e.d.  Het kan in alle mogelijke vormen gesneden worden. Het heeft een specifieke charme voor fotogravures en is het enige materiaal waarmee we met lage kwaliteitsfoto’s een aanvaardbaar resultaat kunnen halen.
Laminaat is verkrijgbaar in diverse kleuren.  Het resultaat is afhankelijk van de volgorde van de verschillende kleurlagen. Naast de verschillende diktes zijn ze ook te verkrijgen met een kleef- of magneetlaag op de achterkant zodat u ze probleemloos op een ondergrond kan vasthechten.

 
Onderzettertjes in laminaat -voorbeeld materialen Laminaat rubber & latex
Onderzettertjes gegraveerd op en gesneden uit laminaat op acrylbasis.
Rubberen riemgesp mal en stempel in rubber
Riemgesp gesneden uit en gegraveerd in rubber, als mal voor metalen versie en als stempel, ontwerp Joris Van de Moortel.

Rubber & Latex

De stank is onhoudbaar, maar verder zijn rubber en latex beiden goed te bewerken met de laser. Rubber is vooral interessant naar het graveren van stempels toe en de laser doet dat met een onvergelijkbare nauwkeurigheid. Dunne latex vellen laten zich dan weer snijden met een precisie die handmatig niet te bereiken is. Anders dan schaar of mes raakt de laser de latex immers niet aan.   De laser heeft dus ook geen last van het eigen leven dat dit materiaal geneigd is te gaan leiden.