header Vlijmlicht

Lasersnijden en lasergraveren

Leer en kunstleer zijn materialen die zich goed lenen tot laserwerk, zowel naar snijden als naar graveren toe.  De techniek leidt tot resultaten die met geen andere techniek te benaderen zijn. 

 

Leer

Er is een enorme variatie aan leersoorten, en elke soort heeft zijn eigenaardigheden. Dun lamsnappa snijdt ragfijn terwijl vegetaal gelooid leer garant staat voor een robuust resultaat. Voor zij die voor exclusief opteren, ook roggen- en slangenleer laten zich makkelijk snijden. Bovendien komen de verschillende leersoorten ook nog eens allemaal met een uitgebreid gamma aan toplagen. Afhankelijk van de leersoort en de toplaag is er ook een grote variatie in graveeropties. Sommige zijn enkel geschikt voor eenvoudige gravures, bij andere is het mogelijk ook -eerder ruwe- foto’s te graveren en nog anderen laten toe om een uitgesproken palet aan tussentonen te graveren. Enig nadeel van het snijden van leer : de meeste soorten geven een aangebrand randje en dienen dus achteraf gereinigd te worden.

 
Sneaker Veerle De Ceulener -voorbeeld materialen leer en kunstleer
Hakbekleding gesneden uit zwart lakleer met davidsterpatroon, ontwerp Veerle De Ceulener.
Laars in kunstslangenleer -voorbeeld materiaal leer en kunstleer
Laars met raatpatroon in kunstslangenleer, ontwerp Karin Maas

Kunstleer

Kunstleder kan ook gesneden of gegraveerd worden, maar bij een aantal soorten komen giftige chloorgassen vrij hetgeen noch voor de machine noch voor de bedienaar gezond is. Indien u dus iets van kunstlederen door ons wil laten bewerken, moet u ons de exacte samenstelling van het kunstleder kunnen meedelen.  Voor meer informatie over leer en kunstleer kan u ons contacteren via het contactformulier