Materialen

Een schier eindeloze reeks van materialen kan met de laser bewerkt worden, maar we onderscheiden twee grote groepen.  Enerzijds zijn er de materialen die zowel gesneden als gegraveerd kunnen worden.  Anderzijds zijn er de materialen die enkel gegraveerd kunnen worden.  Hieronder vindt u een beknopte uitleg bij verschillende categorieën.  De website is nog steeds in aanbouw, in de toekomst zal u ook op de titels kunnen klikken om meer info per materiaal te krijgen.  

Materialen : Graveren & Snijden

Deze sectie is gewijd aan de materialen die u zowel kan snijden als graveren.  In beide gevallen zijn er beperkingen.  Zo hangt de mogelijkheid tot snijden af van de dikte, hardheid en samenstelling van het materiaal.  Graveren kan in principe altijd, maar het esthetisch resultaat kan op sommige materialen nogal tegenvallen.  Zoals u merkt beslaat het een zeer ruim spectrum.  Meer details over mogelijkheden, over voor- en nadelen, over toepassingen,… zal u later kunnen terugvinden op de aparte materialenpagina’s. 

Materialen Vlijmlicht Hout

Hout & Verwante Materialen

Hout, multiplex, MDF, fineer,… een uitgebreide familie en zeer dankbaar materiaal om te bewerken met de laser zowel naar graveren als snijden.  Meer details vindt u binnenkort op de houtpagina. 

Materialen Vlijmlicht papier

Papier & Verwante Materialen

Ook papier en karton zijn uitermate geschikte materialen voor de laser.  Toepassingen zijn legio.  Meer hierover kan u binnenkort nalezen op de papierpagina. 

Materialen Vlijmlicht Leer

Leer & Kunstleer

De variatie aan leersoorten is enorm, en de mogelijkheden met de laser zijn dat bijgevolg ook.  Bovendien kan ook kunstleer bewerkt worden, mits voldaan aan bepaalde voorwaarden.  Binnenkort kan u daarover alles terugvinden op de leerpagina. 

Materialen Vlijmlicht Plexi

Plexi

Plexiglas ofte organisch glas geeft weer volledig andere mogelijkheden zowel naar zeer gedetailleerde fotogravure als naar fijne uitsnede.  Meer hierover binnenkort op de plexipagina. 

materialen Vlijmlicht Textiel

Textiel

Ook het gamma aan stoffen is zo rijk dat het onmogelijk is ze allemaal tot in detail te bespreken.  Maar een bescheiden poging daartoe vindt u binnenkort op de textielpagina. 

Materialen Vlijmlicht laminaat

Laminaten & Rubbers

Laminaat, rubber en latex, ze hebben alle drie hun specifieke toepassingen.  Meer details vindt u binnenkort op de laminaatpagina.   

Materialen Vlijmlicht Kurk

Organische Materialen

Deze sectie is gewijd aan de organische materialen die (nog) geen eigen sectie gekregen hebben.  Nieuwsgierig naar wat de laser met kurk en chocolade doet ? Ontdek het binnenkort op deze pagina. 

Materialen Vlijmlicht Synthetisch

Synthetische Materialen

Deze sectie is dan weer een bonte verzameling synthetische materialen.  Meer over dit uiterst experimentele hoekje, komt u binnenkort te weten op de betreffende pagina. 

Materialen : enkel Graveren

In deze sectie vindt u een overzicht van de materialen die enkel gegraveerd kunnen worden.  Omdat de website nog in aanbouw is, volgen ook hier de details later. 

Materialen Vlijmlicht steen

Steen

Steen is te hard om te snijden.  Maar de rijkdom aan soorten staat garant voor een even rijk palet aan graveerresultaten.  U wil graag het verschil zien tussen lei- en speksteen wanneer het op lasergraveren aankomt ? Binnenkort terug te vinden op de steenpagina. 

Materialen Vlijmlicht Metaal

Metaal

Geen enkel materiaal zo dankbaar voor extreem gedetailleerde fotogravures als metaal, al dan niet geanodiseerd.  Voor meer informatie kan u onze metaalpagina bezoeken. 

Materialen Vlijmlicht Keramiek

Keramiek

Keramiek en porselein in al hun variatie zijn in meer of mindere mate geschikt voor graveren.  Het resultaat is erg afhankelijk van de samenstelling.  U komt er binnenkort meer over te weten op de keramiekpagina. 

Materialen Vlijmlicht Glas

Glas

U kan graveren op glas evenals op spiegels.  Bij spiegels kan u ook de spiegellaag weggraveren.  Meer details binnenkort op de glaspagina.  

Reacties gesloten.